fbpx

King of App

Spotify aprofundeix en el “hipsterisme”

Alguns diran que només per deixar-se barba i posar-se una camisa a quadres ja s’arriba un bon nivell de “hipterisme” però … Què és més hipster que parlar de grups de música que ningú coneix? Què hi ha més hipster referir-se a influències musicals només aptes per a melòmans empedreïts?

Un autèntic hipster coneix grups que ningú més ha escoltat en la seva vida (no és necessari que siguin reals, és clar). Un autèntic hipster sap reconèixer influències dels Kinks en el plor d’un nadó. Un autèntic hipster salta dels Charlatans als Oasis sense immutar-se perquè sap que, en el fons, són grups emparentats.

Bé, doncs tot això ara és el que ens ofereix Spotify. La nova funcionalitat, presentada recentment (i no, no té res a veure amb deixar-se barba) es diu Artist Explorer i ens ofereix un magnífic recorregut per com es relacionen els diferent grups musicals ja sigui per influència com per convivència en el temps. Una delicia per als aprenents de hispter!

Gràcies a aquesta funció podem conèixer molt sobre la història d’un grup ja tant en la seva relació amb els altres grups com també en el seu nivell de penetració a Spotify; és a dir, la popularitat de l’artista, les cançons que més vegades s’han reproduït o una breu biografia de la banda amb els noms dels seus integrants, la seva ciutat d’origen, gènere musical en què es desenvolupen i detalls sobre com van néixer com a grup.

Amb això tots podrem conèixer una mica més com discorre la història de la música; una història en la qual no apareixeran artistes com Tylor Swift, de moment (encara que això potser no sigui una pèrdua musical en si mateixa).

Comparte