Quan Google diu que "sí"

Escrito por

És per a molts sabut que publicar una App a la Google Play (el market d’Android) és relativament senzill. En realitat, es podria assegurar que ells sempre diuen “sí”, no com els seus competidors d’Apple, que revisen fins al més mínim detall de les Apps que es publiquen a fi que totes compleixin amb les seves estrictes condicions. No obstant això, la generalitat de Google fa que costi molt més posicionar una App i per això han editat una magnífica guia perquè els desenvolupadors sàpiguen la fórmula de l’èxit.

Editada en anglès i a l’espera de traduccions a altres idiomes, aquesta guia pretén ser la referència per a tots els que vulguin publicar la seva App a Google Play. Per a això va des de les qüestions més generals com ara els passos a seguir per pujar una App fins a consells pràctics perquè l’aplicació arribi al màxim nombre d’usuaris. Entremig, fa un repàs a les polítiques de qualitat que ha de seguir una App

80 pàgines que han titulat “Els secrets de l’èxit d’una App a Google Play” i és que entre els consells revelats estan també les fórmules de monetització d’una aplicació, com mesurar el que passa i prendre les correctes decisions amb Google Analytics i fins i tot com augmentar l’engagement i retenir usuaris. Tres qüestions fonamentals que tot desenvolupador d’Apps vol saber i que trobarà en aquesta guia.

Amb això, Google pretén una cosa molt senzilla: que les Apps no es perdin i caiguin en l’oblit; tasca complicada si es té en compte que actualment la Google Play compta amb més de 1.300 milions d’aplicacions. I això no ha fet més que començar.

No hay comentarios

Leave Your Comment