El cementiri de les Apps

Escrito por

En realitat no existeix. No hi ha un lloc específic on les Apps vagin, com els elefants, a morir. Les aplicacions mòbils, per bé o per mal, queden relegades al fons dels markets. Allà jeuen, inertes, esperant una data de caducitat que les desactivi definitivament o un protocol de neteja que les porti als llimbs de les Apps.

Però, ¿què fa que una App mori? Diverses respostes per a un fenomen que afecta més de dues terceres parts de les Apps actualment en circulació. Sí, sí, dos de cada tres aplicacions estan condemnades a morir i més de la meitat de totes les que hi ha publicades en els markets ja han mort segons un estudi realitzat per l’agència de testeig digital francesa Stardust.

La principal causa de mort d’una App és, senzillament la falta d’utilitat. Moltes vegades creiem que una App serà la panacea que els usuaris estaven esperant. No obstant això, una aplicació no sempre respon a les expectatives. El primordial sempre serà que respongui a una necessitat; que sigui útil, clara i concisa. Si l’usuari no troba cap d’aquestes tres coses, l’App està abocada a l’ostracisme.

Però no parlem tant d’ostracisme, d’oblit, com senzillament de mort d’una App. I no hi ha més mort que la inactivitat; la qual cosa es tradueix en apps no actualitzades o amb informació totalment obsoleta. Aquesta és potser la principal xacra contra la qual s’ha de lluitar.

Molts clients creuen que simplement amb tenir una App ja és suficient com perquè els seus seguidors se la descarreguin i la consultin sense parar. Normalment això es compleix, però la cosa es complica un cop passat el fervor inicial. Quan setmana rere setmana els continguts de l’App són els mateixos, els clients, els seguidors, s’avorreixen i acaben per abandonar l’App, primer als seus telèfons, sense entrar-hi mai més, per acabar esborrant-la després. I un cop esborrada … recuperar-la és molt complicat.

L’actualització de continguts és primordial. L’App ha de ser dinàmica per despertar la curiositat de la gent dia rere dia. Aconseguir-ho no és difícil però sí que requereix certa planificació i, en alguns casos, un mínim d’estratègia. No serveix amb bolcar simplement una web i publicar alguna coseta molt de tant en tant al bloc corporatiu.

El més normal en Apps personals o comercials és centrar-se en que siguin les xarxes socials les que atorguin aquest dinamisme als continguts. Per a això, lògicament, una publicació constant en el temps és imprescindible. Tenir perfils inactius en una App és … bé, sentència de mort assegurada.

A partir d’aquí, donar-li vida a una App requereix simplement d’imaginació. Les notificacions push són un altre element clau en dinamitzar l’aplicació -alhora que generar trànsit cap a elles o altres enllaços-. Mantenir una bona estratègia de notificacions crearà aquest vincle amb els qui s’hagin descarregat l’aplicació perquè mai l’esborrin dels seus telèfons.

Concursos i promocions també formen part d’aquest univers que mantindrà per sempre viva una App.

Davant tants perills és normal que moltes petites i mitjanes empreses s’ho pensin molt a l’hora d’afrontar el cost que suposa dissenyar una App de cap a cap. Per a això, plataformes CMS com King of App permeten afrontar aquesta iniciativa a un preu baix.

Si vols saber com ho fem … entra en el Regne de les Apps.

No hay comentarios

Leave Your Comment