¿Per què les apps preferèixen menjar pomes?

Escrito por

O dit d’una altra manera: per què les apps noves arriben primer als dispositius Apple que als Android?

La resposta és molt senzilla: perquè Apple situa les apps en un lloc destacat de la seva App Store durant un temps a canvi de l’exclusivitat que això suposa per als seus usuaris.

Els clients d’Android estan acostumats (més o menys), a haver d’esperar a que una app nova es consolidi a la Google Play per poder descarregar-la i gaudir-ne. En canvi, sembla que moltes apps, i sobretot, molts jocs, estan disponibles per a dispositius iOS abans que per Android. Per exemple, Apple va aconseguir un acord d’exclusivitat amb Electronic Arts (companyia responsable de jocs tan famosos com Plants vs Zombies), o el joc Cut the Rope 2 de la desenvolupadora ZeptoLab a canvi que els seus jocs estiguessin de dos a tres mesos visibles a la primera plana de l’App Store.

Un altre factor decisiu que les grans empreses tenen en compte a l’hora de llançar les seves apps al mercat és el problema de la fragmentació d’Android. Apple només compta amb un parell de dispositius mòbils, l’iPhone i l’iPad, però Android està present en centenars de models diferents. Aquest fet fa que molts desenvolupadors es decantin per Apple i els seus formats més semblants abans que Android, on els dispositius tenen pantalles i maneres de funcionar d’allò més diferents.

Gráfica comparativa

Per sort per a vosaltres, el nostre programari de creació d’apps és compatible tant per a dispositius iOS com per a Android i, en breu, també ho serà amb Windows Phone i BlackBerry, així que podem mantenir-nos fora d’aquesta guerra … de moment!

¡Aprofita, entra i crea ja la teva App!