Google crida a “Movilitzar-se”

Escrito por

Google, el major i més gran dels cercadors, el que tot ho sap, el referent a Internet, pioner i generador de tendències, ha tornat a atacar. Recentment ha anunciat que entre els seus resultats de cerca ens indicarà si la pàgina en qüestió és apta per a la navegació mòbil. I lògicament, les que així ho siguin apareixeran les primeres. Així que ha arribat el moment definitiu per a la “mobilització” de les pàgines web.

La mobilització no és ni més ni menys que adaptar els dissenys de les pàgines web a la navegació mòbil. Per a això s’han de complir una sèrie de preceptes bàsics com la no inclusió de contingut il·legible pels navegadors mòbils o que la maquetació s’adapti perfectament a la pantalla, en el que s’anomena un disseny responsiu.

En resum, Google vol, per qualificar una web de “mobile-friendly”, el següent:
– Que eviti programari que no pot ser carregat en mòbils, com continguts en flash.
– Que el text es pugui llegir sense necessitat de fer zoom.
– Que el contingut càpiga a la pantalla sense necessitat d’usar scroll horitzontal o zoom.
– Que els enllaços estiguin en llocs i formats adequats perquè sigui senzill activar-los.

La majoria de webs de nova generació ja són d’aquest tipus, pel que els seus administradors poc s’han de preocupar. No obstant això, la navegació mòbil està derivant ràpidament cap a una altra qüestió que va més enllà de les web adaptatives. Són les Apps.

Molts de nosaltres ja fem les recerques des de l’App de Google pel que aviat apareixerà en els propis resultats de cerca si la pàgina o referència que busquem té la seva pròpia aplicació mòbil. Una App que, òbviament, haurà d’estar publicada a la Google Play (és a dir, que sigui per a dispositius Android) si es vol aparèixer el més amunt possible en els resultats de cerca -Si Google+ posiciona, com no ho farà Google Play ?

Efectivament que això últim no deixa de ser una simple especulació però vist cap a on està evolucionant el mercat i les tendències en navegació mòbil no és per res una aberració afirmar-ho.

Per sort, tenir una App ja no és un caprici difícil de pagar.