Originalitat i utilitat, claus per una bona App

Escrito por

Si és útil ja s’ha recorregut la meitat del camí per a què una App tingui cert èxit. Tanmateix, mai no hi ha garanties ja que infinitat de factors incideixen directament en aconseguir que una aplicació no es perdi en la voràgine dels markets. I és que cal tenir en compte que diàriament es publiquen 2.700 aplicacions diferents per a més de 4 milions de descàrregues.

Davant tal volum d’Apps disponibles es presumeix complicat destacar. Per a això, la publicitat sembla un element fonamental. Les estratègies de posicionament en els markets van en augment però per molt i bé que hi aparegui, si la gent no sap de què va la teva App, poc es pot fer. Fer publicitat és bàsic i en això les xarxes socials i el propi “boca a boca ajuden bastant.

Prop de dos terços de les Apps publicades en les principals botigues no s’ha descarregat mai. Un total de 400.000 aplicacions són invisibles per als usuaris, no apareixen en el rànquing i mai han obtingut descàrregues. Però no s’ha de defallir, ja que moltes d’elles tampoc són útils per al gran públic.

Aquesta és la millor carta de presentació d’una App; ha de respondre a una necessitat. Les Apps, en si mateixes, tenen un recorregut realment limitat pel que cal donar-los un significat. Una app comercial o personal respon a una necessitat (o diverses) i aquesta és la gran diferencia i punt a favor davant de les pensades per a una funció molt concreta amb un contingut, en el fons,que poc es diferencia de les seves competidores -jocs, apps pensades en optimitzar la productivitat en el treball, missatgeria, xarxes socials, etc …

És evident que la fórmula de l’èxit no existeix per si mateixa però sí que hi ha una sèrie de factors que determinen si una aplicació tindrà un mínim recorregut en els telèfons mòbils de la gent i el principal és que els continguts siguin interessants. Una App que no diverteix, una App que no informa, una App poc atractiva té els dies comptats.

Per això a King of App ens esforcem en oferir més i millors dissenys. Aviat us podrem ensenyar noves plantilles i també noves opcions de personalització perquè sabem que voleu ser diferents els uns dels altres, perquè us sabem originals i volem estar a l’altura.

Així que estigueu atents perquè molt aviat us explicarem noves sorpreses. La fase 2 ja està en marxa!